Василь Кісіль і Партнери успішно представили Максима Нефьодова у спорі із НАЗК

17/09/2019

Василь Кісіль і Партнери успішно представили Максима Нефьодова, Голову Державної митної служби України, у судовій справі за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції, яка розглядалася Печерським районним судом міста Києва. НАЗК склало протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, стосовно Максима Нефьодова під час його перебування на посаді першого заступника Міністра економічного розвитку та торгівлі України. Адвокати Василь Кісіль і Партнери успішно довели суду, що у діях пана Нефьодова відсутні подія та склад правопорушення, пов’язаного з корупцією. В результаті, суд закрив справу.

До складу команди, яка працювала над проектом, увійшли керуючий партнер Андрій Стельмащук, радниця Тетяна Бережна, юристи Анатолій Пашинський, Віктор Грабовський та юристка Анна Яцишин.

Тетяна Бережна, яка представляла Максима Нефьодова в суді, прокоментувала: «Сьогодні робота агентства часто є неефективною, оскільки НАЗК передає до суду протоколи, які є безпідставними і необґрунтованими. Такі справи спричинюють тиск на доброчесних державних службовців, а їхній тривалий розгляд перевантажує судову систему». 

Максим Нефьодов, у свою чергу, зазначив, що НАЗК потрібно змінювати свій формальний підхід до оцінки дій суб’єктів декларування і складення протоколів.